Over Christianne

Flourish and thrive, in work and the rest of your life

Over Christianne

Ik wilde eigenlijk arts worden, tot ik me realiseerde dat ik het bestuderen van menselijk gedrag nog interessanter vond. Vooral de interactie tussen lichaam en geest boeide me mateloos (en nog steeds).

Daarom ging ik filosofie en psychologie studeren. Ik studeerde af in de biologische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkte als docent psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast specialiseerde ik me tot psycholoog arbeid en gezondheid, en deed ik diverse opleidingen op gebied van psychotherapie. Ik maak het meest gebruik van het psychodynamisch gedachtegoed, Compassion Focused Therapy (CFT) en de positieve psychologie. Waar mogelijk, maak ik gebruik van (een hele mond vol) empirically supported treatments. Maar altijd met aandacht voor het lichaam, de biologie is in mijn werk nooit ver weg.

Enkele van mijn wetenschappelijke helden zijn Paul Gilbert, Robert Sapolsky en Douglas Hofstadter, maar ook het werk van Joseph Pilates inspireert me. Met Rachna in ’t Veld richtte ik het adviesbureau Reflect Academy op.

Ze houdt het hoofd koel en het hart warm

Christianne in het kort

Psycholoog arbeid en gezondheid - NIP

Compassion Focussed Therapist - CMF

Senior Executive Coach - ICF

Genomineerde “FNWI Docent van het Jaar”, Universiteit van Amsterdam

Winnaar Award “Liefste tante van 2021”

Dierenliefhebber (volgens paard, hond en de spin Sebastiaan)